Eerste sailmail van Iris

Maandag 9 april

Ahoy!

We zijn nu twee dagen echt op zee. Aan de ene kant heel leuk, het is namelijk zo vet om met z´n allen een groot zeil te heisen ofzo. Het schip is nu super scheef, dus ik lig nu helemaal raar in mn bed om er niet uit te vallen, haha. Alles valt ook constant doordat mensen vergeten dat je niet alles zomaar neer kan leggen.
an de andere kant is het varen niet leuk, omdat Esther en ik beiden heeel erg veel last hebben van zeeziekte, we kunnen niks binnen houden en daardoor hebben we ook geen energie. Er gaat zegmaar meer uit dan erin. Als het zo door gaat, kom ik straks terug als skeletje 🙁 Vanavond zijn we als het goed is bij Jamaica, dus dan is het denk ik sowieso even over, dan zien we daarna wel weer verder…

De mensen op Cuba zijn echt grappig, ze doen namelijk de hele dag niks en zitten allemaal voor hun deur een beetje te chillen. Veel mensen werken in de toeristensector, omdat daar veel meer in te verdienen is. Ze doen alles rustig aan, zo moesten we bij vertrek uit Cuba drie uur wachten bij de douane, gewoon omdat die man lekker een rondje ging lopen.

Gisteren heeft de feestcomissie aan boord een feestje gebouwd, wat echt super leuk was, vooral omdat ik, geen idee hoe dat kan, ineens niet meer zeeziek was. Er was keiharde muziek, want ja toch niemand die je hoort, en een badje van zout water. We hebben met z´n allen keihard meegezongen en gedanst, dus dat was een topavond.

De gangpaden moeten leeg blijven, anders worden die spullen in het beruchte krat gedaan en moet je misschien wel een heel vervelend klusje doen om ze weer terug te krijgen. Maar wie denk je dat er met z’n zeeziekekop als eerste z´n schoenen midden in het gangpad laat liggen? Ik natuurlijk. Gelukkig kreeg ik ze nu gratis weer terug.

Vanavond of misschien morgenochtend zijn we dus in Jamaica, daar kunnen we ook in de zee zwemmen, yess. Daarna gaan we naar een of ander eiland in de Bahama’s en daarna misschien nog naar het eiland Bermuda. Zoals gepland gaan we daarna naar de Azoren en daarna richting Frankrijk. We hebben erg veel geluk, meestal zijn de weersomstandigheden namelijk niet zo gunstig dat er zoveel plekken bezocht kunnen worden.

Ik mis thuis en jullie al wel een beetje, vooral dat daar tenminste vaste grond is. Gelukkig is het wel super gezellig en iedereen is hartstikke lief.

Gisteren is ook de eerste vis gevangen, maar net nadat ie was vermoord bleek hij giftig te zijn. Beetje jammer…

Zeezieke groetjes van Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *