Sailmail Iris op weg naar Bermuda

Sinds de vorige sailmail gaat het gelukkig een stuk beter met mijn zeeziekte; ik gebruik nu af en toe een pilletje en heb bijna nergens last meer van.

Jamaica was suuuuper mooi. Alle mensen daar spreken je aan en half Jamaica is constant stoned volgens mij, heel veel mensen mensen lopen rond met zo’n dikke peuk tussen hun lippen. We hebben bij een strandje gezwommen en die avond gebarbequed. Wiebe en Martijn, de eerste en tweede stuurman, waren een ieniemieniebeetje dronken geworden en zongen allemaal geïmproviseerde liedjes. Esther en ik hebben ook ukulele gespeeld. De volgende dag hebben we door de jungle gelopen en we werden naar de andere kant van een rivier gebracht op vlotjes van bamboe. Toen hebben we bij een waterval midden in de jungle zelfstudie gedaan. Ook zijn we in de haven met een touw van de boot gezwaaid en hebben we rond de boot gezwommen.

Verder zijn we vanaf donderdag op de oceaan geweest. Elke nacht moeten we zeilwacht houden. De vier groepjes moeten om de beurt 6-8, 8-10, 10-12 en 12-2 uur. Tijdens de wacht drinken we altijd thee en hebben we goede gesprekken. Ook staan we om de beurt aan het roer. Elk uur moet je een deck-check doen en naar beneden gaan naar de super warme engine room om temperaturen enzo te controleren. De engine room wil niemand heen want je gaat twee trappen naar beneden en dan sta je het benauwd te hebben tussen de motoren. Je wordt er spontaan claustrofobisch van.

We hebben al twee keer dolfijnen met de boot mee zien zwemmen en een keer Minke walvissen in de verte 🙂

Ik heb ook mijn eerste toets aan boord gemaakt, de Engels schrijftoets, en hij ging best goed. Een onderdeel van je cijfer was een nette mail maken waaraan je normaal het report als bijlage toevoegt en ik vond het stiekem heel leuk dat ik bovenaan die mail kon schrijven: Wylde Swan, Atlantic Ocean.

Vandaag is het Lazy Monday, de enige dag in de week dat we geen zelfstudie hoeven te doen. Dan eten we pannekoeken en ik ben ‘aangenomen’ als pannekoekenbakker. We krijgen hier alleen drie maaltijden en twee tussendoortjes, dus ik lijd hier best regelmatig honger. Pannekoeken bakken was een zeer tactische keuze, want je moet natuurlijk tussendoor af en toe een beetje proeven 😛

Vanochtend zijn we in de mast geklommen, heel vet. Het uitzicht is wel lekker afwisselend: oceaan, oceaan en nog meer oceaan. Vandaag heb ik ook samen met twee anderen het eerste weekoverzicht gemaakt in de vorm van een filmpje. Hij is super leuk geworden dus die zal ik sturen zodra ik wifi heb. Vanavond gaan we hem met de hele groep bekijken, misschien met een beamer op het grootzeil. Woensdag zijn we als het goed is op Bermuda.

Groetjes, Iris

Een gedachte over “Sailmail Iris op weg naar Bermuda”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *