Sailmail Iris vanaf de Atlantische Oceaan

Hallo thuis!

Vorige week zijn we eerst nog even in Sint Georges in Bemuda gebleven, omdat de antenne maar niet kwam. Een van die dagen hadden we vier mini-scheepsovernames, waarbij elk groepje iets moest doen. Het eerste groepje voer de baai uit, de tweede had een man overboord oefening, de derde deed een paar zeilmanouvres en wij, het laatste groepje, mochten weer terug de baai in varen. Ik mocht de kapitein zijn, dus moest overzicht houden over alles en iedereen, de koers bepalen en doorgeven en met de loods communiceren. Ondanks mijn niet-zo-geweldige zeilkennis zijn we veilig weer teruggekomen.

Daarna waren we zogenaamd gestrand op een onbewoond eiland – ja, je moet wat als je anderhalve week op Bermuda moet blijven – en hebben we daar met alle trainees zelf avondeten en een slaapplek gemaakt. We hebben letterlijk op een zeiltje onder de sterren geslapen. We hadden gelukkig wel wat ingrediënten gekregen en voor het ontbijt hebben we vanalles bij elkaar gegooid en daar kwamen een soort van bananenpannekoeken met muesli en hagelslag uit, het beste ontbijt ooit.

Uiteindelijk kwam vrijdag eindelijk de antenne en zijn we diezelfde avond vertrokken. Gelukkig heb ik nu veel minder last van zeeziekte, ik ben blijkbaar toch een beetje gewend 🙂

Gisteren was het koningsdag en we waren dan misschien niet in ons eigen land, maar we hebben op de oceaan wel een soort koningsmarkt gemaakt; we waren allemaal koningsparen en elk paar had een iets van een kraampje. De meest heilige kraampjes waren natuurlijk die eten verkochten. Ik had met Meike en loterij gemaakt. We hadden ook onze eigen geldsoort: de antennas. Er staan allemaal lelijke foto’s op van mensen hier.

Vandaag is het weer Lazy Monday, dus ook pannekoekendag. Maike en ik hebben dus víér uur in de keuken gestaan om voor alle 42 de mensen pannekoeken te bakken. We zien hier trouwens bijna elke dag dolfijnen, hoe vet is dat.

Groetjes van Iris vanaf de Atlantische Oceaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *