Sailmail Esther vanaf de Atlantische Oceaan

Hallo allemaal,

Sinds de vorige sailmail is er weer zo veel gebeurd! Zo hebben we in de haven gezwommen maar er waren kwallen die portugese oorlogsschepen heten, daarom hadden we kwallenwacht zodat we toch konden zwemmen. Ook zijn we elke dag naar St. George’s geweest, dan hadden we even wifi, konden we door het stadje lopen en konden we ijs halen, dat was wel echt heel leuk!

Dinsdagavond begon de echte gekte. Auke, Maike en Fief zouden in het jibnet gaan slapen die nacht, we lagen toch stil dus dat kon wel. Ik heb eerst ongeveer een uur gekletst bij hun en toen ben ik er toch bij gaan liggen. Het jibnet ligt best lekker! Het enige rare was dat als je wakker werd, je onder je vissen hoorde zwemmen of een vogel boven je hoorde vliegen ofzo. Ik werd al wel om half zes wakker dus ik heb de zonsopgang gekeken vanuit het jibnet, ook heb ik Maike weggejaagd, blijkbaar ademde ik hard ofzo… Dus die is om 5 uur weg gegaan om nog binnen wat te slapen. Ik vond het echt heel leuk!

Woensdag hebben we vier mini scheepsovernames gedaan, ik was deckhand de eerste ronde toen we de haven uit gingen. Ik hoefde eigenlijk niks te doen dus ik heb meegeluisterd naar de anderen. Toen heb ik geholpen bij de derde ronde, dat was een MOB drill (man over boord). Ik moest voorop de boot staan en wijzen naar de “MOB”( in werkelijkheid een boei) en de afstand inschatten en dat vertellen aan de mensen die op het achterdek stonden via de porto. Het ging best goed maar het is best moeilijk want het gaat best snel.

Toen we weer terug kwamen in de haven kwam het volgende. We zijn met zijn allen naar een eilandje gegaan in de haven en hebben daar geslapen. We hebben zelf een kampvuur gemaakt, gekookt en een hut gebouwd. ’s Avonds hebben we weerwolven gespeeld en een bosspel gedaan, toen ben ik met een paar mensen buiten gaan slapen onder de sterren in alleen onze slaapzakken op de harde grond. Bij het ontbijt hadden we lekker pannenkoeken en broodjes gemaakt boven het vuur. Het was echt heel gezellig.

Vrijdag hadden we pizzadag, ik heb meegeholpen met het beleggen van de pizza’s. Terwijl ik pizza aan het eten was gingen we de haven uit en nu zitten we eindelijk weer op zee! Ondertussen heb ik dus al weer wacht gelopen en sailtraining gehad.

We lopen wacht ’s avonds in 4 groepen 2 uur lang tussen 1800 en 0200, tijdens deze wacht leren we sturen, deck check doen (kijken of het dek nog netjes is), engine room check doen (kijken of alle metertjes nog goed staan), leren we dingen over de zeilen en we kijken of er boten aankomen ofzo, maar het is vooral heel erg gezellig.

Vandaag was het lazy Monday, lekker geen zelfstudie dus, wel heb ik een workshop Koreaans gedaan van Auke, nu staan mijn armen vol met woorden en namen in het Koreaans…

Groetjes Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *