Slapen op een onbewoond eiland – sailmail van Iris

Hallootjes!

We hebben de oceaanoversteek overleefd, dat is wel een applausje waard toch?! We zijn net weer vertrokken uit l’Aber Wrac’h in Frankrijk en varen nu naar Hon Fleur. Van daaruit rijden we zaterdag met een bus terug naar Ede. Zaterdag al! De tijd gaat ineens zo snel. Aan de ene kant heel fijn om weer naar huis te gaan, maar andere kant ook zooo jammer.

Het laatste stukje van de oversteek hebben we een paar dagen murder game gespeeld. Je krijgt dan drie kaartjes met een naam, moordwapen en plaats op het schip. Ik bleek best een goede moordenaar te zijn, ik heb namelijk eerst met een smoesje Tom naar de bakboordschoot van de innerjib weten te krijgen en hem daar met een logboek vermoord. Toen kreeg ik zijn kaartje en moest ik Nico vermoorden bij de bakboordschoot van de outerjib vermoorden (lekker veschillende plek, not) met een opblaasbare flamingo. Doordat ik hier een vriendin heb die blijkbaar haar klep voorbij praat, ahum Lieke, wist Nico dit vrij snel. Hij wilde graag vrijwillig dood en we hadden al een halve begrafenis gepland, maar toen heb ik hem toch lekker vermoord haha, was hij niet zo blij mee, ik wel! Toen kreeg ik van Nico Wiebe in de mannen-wc. Dat klinkt niet moeilijk, maar dat is het wel aangezien hij een eigen wc heeft, omdat hij eerste stuurman is. Uiteindelijk is dat me ook een soort van gelukt, omdat Wiebe mij had en mij eerder vermoordde, toen kreeg hij zichzelf en heeft ie zelfmoord  gepleegd.

Eergisteren kwamen we aan in l’Aber Wrac’h, toen we aankwamen waren er suuuuper veel mensen op de steiger aan het kijken, blijkbaar zien ze niet heel vaak zo’n schip. Toen mochten we nog weer aan land, wat weer super leuk was na een week op zee. We gingen toen met z’n allen bij een crêperie eten. Geen supermarkt helaas hier, iedereen had al wel z’n eten opgegeten, omdat we toch bijna aankwamen. Maar ik ging voor m’n kokstage weer mee inkopen doen en toen heb ik heel veel lekkere koekjes en snoep en nog veel meer meegenomen en toen ben ik dat hier soort van gaan verhandelen hehe, want iedereen wilde heel graag eten. Uiteindelijk heb ik helaas geen winst gemaakt, omdat ik ook wat had weggegeven, zonde hè. Ook hebben we maar een middagje open ship gedaan, omdat die Fransmannetjes allemaal zo nieuwsgierig zijn. Dr is alleen niet heel veel aan, Fransen rondleiden die geen Engels kunnen. Ook al heb ik al vijf jaar Frans, ik kan geen hele verhalen vertellen.

Vannacht hebben we weer op een heel mooi onbewoond eiland geslapen. Dit keer niet buiten, maar deze keer hadden we wel maar 14 matrassen met zn 25en en waren er overal spinnen, ratten en harige rupsen. Verder was het misschien wel de mooiste plek waar ik ooit ben geweest, overal roze bloemetjes, rotsen die je kon beklimmen en witte strandjes. We hebben daar gebarbequeëd en gezellig bij een kampvuur gezeten.

Zaterdag alweer thuis, het lijkt me zo raar om weer een eigen kamer te hebben en weer zeven uur per dag naar school te moeten…

Groetjes!

Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *