Safety First – laatste mail van Esther

Hallo allemaal,

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik best wel haast. Ik heb wacht om 1800 uur en het is nu 1936 uur, dus ik moet heel erg opschieten. Ik zit in het wachtgroepje met Fief en Maud en het is altijd supergezellig. De eerste avond dat we wacht hadden, zijn we met zijn allen op de grond gevallen omdat het regende en we gingen dansen. Daarna gingen we glijden van de ene kant van het schip naar de andere kant met de golven mee, het was echt geniaal en we hadden met zijn allen de slappe lach. Ik heb nu dan ook best wel zin in de wacht.

We hadden in de tijd voordat we aankwamen in Frankrijk een spel, de Murder Game. Je kreeg 3 kaartjes, een plaats, persoon en moordwapen. Je moest de persoon met het moordwapen op die locatie vermoorden (niet echt vermoorden want dat is iets te intens, maar je snapt het principe). En ik heb iemand vermoord! Ik moest Jarno vermoorden met een zwemvest op het achterdek bankje. Ik had een workshop en zag hem daar zitten praten. Toen ben ik opgestaan heb een zwemvest gepakt en ben naar hem toe gelopen en heb heel droog gezegd: “Ja, nu ben je dood.” Zelf ben ik niet vermoord. Martijn moest me vermoorden met een rekenmachine bij de black hole, maar op een gegeven moment had hij een heel opvallende poging en sindsdien heb ik de black hole (opslagplek achterin de aft hold) ontweken. Voordat we aankwamen werd er omgeroepen: “Kan Esther naar de aft holt komen?” Ik heb Lieke gestuurd als plaatsvervanger met een sticker met mijn naam. Martijn kon er wel om lachen.

Maar goed, dit is de laatste week dat we hier zijn. Nog maar een paar dagen. In deze lange tijd zijn er een paar dingen waar ik aan gehecht ben geraakt, vooral eten. Ik ga een paar dingen opnoemen die ik thuis heeeeeel graag wil eten, want ik ga daarbij aan deze tijd terugdenken.

  • Kotscrackers/dubbeldekkers: Ik had een lange tijd wacht met Lieke en wij hadden de hele tijd honger dus dan gingen we dubbeldekkers eten. Dat zijn twee cream crackers met pindakaas. We noemen ze kotscrackers omdat je deze krijgt als je heel misselijk bent.
  • Cornflakes en houdbare melk: Elke 3 dagen is er een keer cornflakes te ten. Het draait de hele tijd door, een dag havermout, yoghurt en muesli en dan cornflakes. Dat is wat ik de hele tijd als ontbijt eet, terwijl ik dat thuis echt nooit eet en houdbare melk heel vies vind. Maar hier eet ik de hele tijd door alles.
  • Mariakoekjes: Aan het begin van de reis kregen we elke dag om 1000 uur 1 mariakoekje, en daarna gingen we leuk verder met honger lijden. Maar mariakoekjes zijn best lekker als je bent vergeten zelf een hele voedselvoorraad in te slaan. Dat hebben we elke keer daarna wel gedaan als we aan land aankwamen. Ik ben daar nu echt een fortuin aan kwijt geraakt, oeps.

Er zijn nog wel meer dingen, maar zoals ik al zei: ik heb haast. Maar ik heb op dit moment vooral heel veel zin in stroopwafels, zondag ga ik naar de supermarkt om stroopwafels te halen.

Groetjes Esther

PS. Ik mocht toch nog even snel mijn mail afmaken tijdens de wacht, maar er is net even wat gebeurd: Fosse ging rondjes fietsen over het dek. Zoals je hoort: Safety First.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *