Sailmail van Esther, op weg naar Frankrijk

Hallo allemaal,

Maandag ochtend kwamen we aan op de Azoren. We werden om 7 uur wakker gemaakt omdat we het in zicht was. Dus, snel uit bed komen en meteen aan het werk om zeilen te strijken. Nou ja, meteen…? Niet iedereen, kuch kuch. Ik had gewoon een half uur nodig om me mentaal voor te bereiden voordat ik uit bed kon komen. Maar het was het helemaal waard, de Azoren zijn echt heel mooi, en wie slaapt er nou nog tegenwoordig?

En, wat doe je als eerste als je weer aan land bent na 10 dagen? Wifi en taart natuurlijk. Toen we aankwamen zat dus iedereen te appen en we zijn zo snel mogelijk naar de supermarkt gegaan om taart te halen. Ook heeft iedereen meteen inkopen gedaan want alle voedselvoorraden waren alweer op. Ook zijn we langs Peter Café Sport gegaan en hebben allemaal onze brieven opgehaald. Er was echt veel opgestuurd sommige mensen hadden zelfs hele pakketten vol met drop en suikerbrood. Ik had zelf 9 geweldige brieven, nogmaals bedankt allemaal. Ik opende mijn eerste brief en er kwam meteen allemaal glitter en confetti uit en ik heb van thuis een superlieve brief met een knuffel, ik ging echt stuk!

Dinsdag zijn we begonnen met de tekening op de kade. Ik heb samen met Meike een heel ontwerp gemaakt en wij zijn een beetje de verantwoordelijken geweest de hele tijd. Elk kleine beetje vrije tijd hebben we aan de tekening gewerkt, en hij is supermooi! Jammer dat ik geen foto’s kan sturen in de sail mail (Ada: gelukkig had Esther die al een keer over de app gestuurd, dus toch in beeld). Meteen nadat er een potje verf was geopend, is Rosa er tegenaan gelopen. Ze had de verf op haar schoen gekregen en ook op de kade was er een grote vlek gekomen. Rosa heeft gewoon haar hele schoen geverfd en van de vlek op de kade heb ik een dolfijn gemaakt. Eerst wou ik een walvis maken maar omdat ik niet kan tekenen leek het meer op een dolfijn, dus dat is het geworden.

Woensdag zijn we naar de vulkaan geweest, eerst liepen 2 uur over de krater rand. Je kon gewoon tegen de wind in hangen, er was regen en ook nog eens superveel mist. Ik heb dus net echt iets  gezien maar ik vond het wel leuk om te doen. Daarna liepen we nog 2 uur door het bos naar beneden, we hebben heel lang langs een beekje gelopen. Ik was veel te doorweekt dus ik ben daar maar doorheen gaan lopen.

Daarna gingen we naar een museum, ik kwam er achter dat mijn telefoon niet meer aanging, die was ook nat geworden natuurlijk. In het museum heb ik niks meegekregen, ik en gewoon half in slaap rond gaan lopen. ’s Avonds heb ik mijn mobiel in een bakje rijst gedaan. Er staat hier aan boord zo een bakje voor dit soort momenten gewoon altijd klaar. Daarna gingen we naar Peter om daar te eten en een paar mensen van het schip hebben een optreden gegeven. Alles is gefilmd dus daar kunnen jullie nog van mee gaan genieten.

Donderdag zouden we vertrekken maar dat ging niet lukken door het weer, uiteindelijk is dat zaterdag geworden. In de tussentijd hebben we vooral veel activiteiten aan boord gedaan.

Ondertussen hebben we gesolliciteerd voor de scheepsovername, ik heb voor bosun en deckhand gekozen. Ook zijn we begonnen met bootjes bouwen van Pringles bussen, we gaan daarmee een wedstrijdje doen als we in Frankrijk aankomen.

Groetjes Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *