Sailmail van Iris na vertrek van Azoren

Hoi allemaal!

We zijn zaterdag weer vanaf de Azoren vertrokken. We wilden eigenlijk donderdag vertrekken, maar het weer zag er toen niet zo goed uit en de beruchte antenne werkte nog steeds niet goed. Maar dat was niet zo erg, want Horta was heel mooi en er waren genoeg leuke dingen te doen.

Veel mensen hadden voor ons allemaal leuke en lieve kaartjes gestuurd naar Peter’s Sport Café. Dankjulliewel!! <3 Dat is het café waar iedereen wat gaat eten die de oceaan heeft overleefd. Nou, dat hadden wij, dus hebben we daar met z’n allen gegeten. Daarna hebben de muzikalen op de Wylde Swan opgetreden in het café, de Azorenaren (?) vonden het geweldig en gingen helemaal los.

Op loopafstand was de grootste supermarkt van de Azoren en natuurlijk hebben we meerdere keren weer flink ingeslagen. Het eten aan boord is hartstikke lekker, maar als je om 10 uur alleen één biscuitje krijgt, wil je nog wel wat bij-eten…

We zijn nu ook officieel weer in Europa, ook al voelt dat niet zo. Op het eiland konden we dus weer heel veel bellen en appen, wat heel fijn was. We zijn hier inmiddels al bijna 6 weken, holy shit!

Alle sailmails en kaartjes die ik tot nu toe heb gekregen hangen in mijn bunk, ook ligt ie vol met aalllemaaaall eten en kleren, haha. Gelukkig is er ook nog wel een beetje ruimte voor mij over.

Met de scheepsovername word ik kok samen met Renske en Koen. Toen er inkopen moesten worden gedaan voor het laatste stuk oceaanoversteek mochten we daarom mee. Zo deden we inkopen voor 42 man voor 8 dagen. Uitendelijk hadden we vijf winkelkarretjes helemaal vol!

’s Avonds kwam Pédro de walvisman een heel verhaal vertellen over walvissen, want die zijn hier heel veel. Potvissen zijn mijn nieuwe lievelingsdieren denk ik, want die hebben olie in hun kop en dat is echt super slim, als je wil weten waarom leg ik het je wel een keer met alle liefde uit.

Ook zijn we naar de vulkaan op dit eiland gegaan. Eigenlijk zíjn de Azoren gewoon vulkanen, best wel cool. We hebben de halve krater rondgelopen, maar het waaide heel hard, dus je moest je best doen niet van de krater af te vallen… Helaas was het ook nogal mistig, dus zagen we niet zoveel van de vulkaan. Daarna hebben we een heel stuk door het bos langs een richel water gelopen, waar het af en toe zo modderig was dat we óf als een penguïn met onze benen wijd en aan beide kanten van de richel een voet eroverheen moesten, óf gewoon door het water moesten lopen. Achteraf was het echt vet, maar toen we ruim vier uur aan het lopen waren was het wat minder…

Nu zitten we weer op zee en moeten we weer wennen aan de golven die ineens wel heel heftig zijn. Gisteren had ik barslecht geslapen, was ik weer zeeziek en moest ik kotsen tijdens mn toets. Toen heb ik daarna mn tweede toets niet meer gemaakt en de halve dag geslapen en nu gaat het weer goed. Ohja, vannacht had ik mn vinger tussen de deur, want door de golven gaan die soms ineens vet hard dicht.

Ook moeten we nu door de hele nacht wacht lopen. Ik moet vannacht van 4 tot 6 uur, dus dat wordt leuk…

X Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *