Halfwayparty. Sailmail van Esther

Hallo allemaal,

Afgelopen week zijn we op zee geweest richting de Azoren, daar zullen we morgen aankomen. Daarom schrijven we de sail mail vandaag al (zondag). Er is niet heel veel gebeurd, we varen door een gebied met veel buien dus elke keer ben je net ergens mee bezig en dan roept er iemand: “Hop, hop, hop top sail er op!” of “Waf, waf, waf top sail er af!”. Ik weet het, heel origineel. Als we om 06.45 wakker worden gemaakt hoor je ook als eerste: Goedemorgen, hop, hop ,hop top sail er op. Daarmee zijn de dagen hier wel een beetje gevuld. Natuurlijk moeten we ook andere zeilen hijsen en strijken dus we leren wel van alle zeilen wat… 😊

Als je mijn facebook stukje hebt gelezen weet je dit al, maar ik heb dinsdag een snijplank kapot geslagen. We moesten tijdens happy hour afval plat slaan met een hamer, zodat het in de anchor locker zou passen en toen brak de snijplank opeens… Gelukkig heb ik er nog geen problemen over gekregen, alleen durf ik nu niet nog een keer afval plat te gaan slaan.

Woensdag hadden we de halfway party, eerst deden we een puntenspel tussen team kipnugget en team goede team naam. Ik zat in team kipnugget en wij hebben gewonnen!! Tijdens dit spel werden we in tweetallen weggeroepen om een parcours te doen. Ik werd weggeroepen met Maike. We moesten met blinddoek om een heel rondje om het schip, terwijl de crew de grootste lol aan het maken was met het nat gooien van ons. We moesten halverwege zout water drinken, ik heb het achterovergeslagen en toen pas had ik door dat het zout water was, lekker joh! Ook werden we zeebonk (water over je hoofd) of kregen we zeebenen (water over je voeten) Ik koos natuurlijk de verkeerde, zeebonk. Na dit parcours hadden we een feestje op het dek, we gingen heel erg op en naar en er waren al zo veel golven over het dek geslagen, dus er zijn een aantal mensen gevallen, dat was erg grappig. Om 10 uur werden we naar binnen geroepen want de volgende dag moesten we weer zelfstudie oen en de leraren zijn daar echt super streng over, ook al loop je een week voor net als ik.

Donderdag had ik een geluksmomentje, ik ging namelijk douchen! Dat is hier echt een heel zeldzaam moment, je mag ongeveer 5 minuten douchen per week. Maar gelukkig zijn we dat met zijn allen dus dan is het niet erg.

Zaterdag hadden we dodenherdenking, daarover heb ik ook al verteld in het facebookstukje en mijn woorden zijn al bijna op dus dan moet je dat maar lezen. Ook had ik stage bij de tweede stuurman, ik heb even gestuurd, dat had ik al eerder gedaan maar het weer is nu erg random, dus dat was toch wel leuk.

En nu is het zondag! We schrijven voor een keer op zondag want morgen ochtend komen we aan op de Azoren! De crew maakt mij en een paar anderen wakker als het land in zicht is, dus dat wordt kort slapen! Ik kan ook niet vroeg gaan slapen want ik heb wacht tot 10 uur.

Groetjes Esther

Het Facebookstukje van Esther heb ik nog niet gevonden. Komt vast vandaag of morgen…..

Een gedachte over “Halfwayparty. Sailmail van Esther”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *